Blog

Op deze pagina delen we van alles over onze manier van werken, onze krachtvoorwerpen en voorbereidingen.


De spiegel

Het volgende krachtvoorwerp wat ik met jullie wil delen is de spiegel.

Ook het manifesteren van de spiegel is een proces geweest wat rustig tijd heeft genomen. Het idee ontstond en het proces is vervolgens mede ondersteunt door bijzondere tekeningen die door Sandra Abarbanel zijn gemaakt. Deze hebben ook het proces van de staf ondersteunt. Sandra tekent boodschappen/tekeningen/taal die zij ‘doorkrijgt’ en ik vroeg haar om voor mij iets te tekenen. Wonderlijk genoeg tekende Sandra deze krachtvoorwerpen zonder enige informatie vooraf en de ondersteuning was er gewoonweg door de tekeningen een tijd in huis op een plek te zetten, waar ze stonden gedurende het proces van wording. Over magie gesproken…

Om de spiegel te gieten heb ik contact gezocht met Marco Hadjidakis. Marco heeft geholpen het ontwerp vorm te geven. Net als mijn staf begon de verbinding met de spiegel al te ontstaan voordat deze fysiek bestond. De spiegel begon zich in mijn trancereizen te manifesteren en werd een portaal naar een ceremoniële ruimte in de spiegel, voor snelle verplaatsingen door de spiegel en voor bescherming.

In de spiegel lieten een slang en mijn trouwe metgezel de leeuw zich zien. De tekening aan de achterkant van de spiegel representeren daarom de slang en de leeuw. Marco heeft de spiegel waar ik bij was op traditionele wijze gegoten en onder begeleiding van rituelen in een ceremonie. Een enorm indrukwekkend en bijzonder proces.

De magie van de spiegel is groot. De eerste weken kon ik deze ook niet dragen zonder dat mijn lijf en systeem er heftig op reageerden. Na een gewenningsperiode kon ik hem hanteren.

Ik gebruik de spiegel nu voor verschillende doeleinden. Hij is bij mij in mijn trancereizen. Tijdens mijn rituelen en Opstellingen evenementen, ook bij huis-reinigingen en in krachtcirkels gebruik ik hem als bescherming (van mijn hartgebied) en als portaal waar energie en zielen doorheen kunnen reizen naar hun plek van bestemming. Ik draag deze dus ook bijna altijd bij de drumceremonies waar we met veel en intense energie werken die de krachtcirkel en ieders processen met zich meebrengen.

~ Vincent ~


Ceremoniële energie

In ceremonies draagt alles binnen de cirkel mee aan de energie en wordt de ceremoniële energie weer opgeslagen in de elementen en krachtvoorwerpen waar we mee werken.

De bloemen die afgelopen week (14 juni 2022) waren geschonken aan de spirits bij onze volle maan drumcirkel, hebben vandaag meegedragen in de Rite van de Baarmoeder, waarna ik ze heb meegegeven aan het water. Water verbindt ons als mens en alles wat er op aarde leeft, Intenties die met het water worden meegegeven verspreiden zich direct in het water collectief en dus in ons. Met dank aan alle aanwezigen van de drumcirkel en de Rite van de Baarmoeder.

~ Karen ~


De Staf

We vertellen graag af en toe wat meer over het werk wat komt kijken bij de ceremonies en de krachtvoorwerpen die we gebruiken. Beginnend bij de staf.

De staf heb ik gebouwd nadat deze zich langzaam in trancereizen en dromen begon te manifesteren. De staf riep mij als het ware. Het hout is van een Esdoorn. Esdoorn staat o.a. voor evenwicht, heling en praktische toepassing van paranormale vermogens. Toen ik het hout uitzocht voelde ik meteen een sterke aantrekking en verbinding. De Esdoorn bleek gevonden in de Lage Vuursche, een plek waar ik een verbinding mee heb van kinds af aan. De vier richtingen heb ik aan de staf verbonden d.m.v. leertjes in de vier kleuren; wit, zwart, rood en geel. Bovenop de staf zit een Maansteen. Deze steen versterkt paranormale vermogens, maakt het onbewuste bewust, brengt balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie en is verbonden met de maan en daarmee vrouwelijke energie en cyclus van verandering. Aan de staf hangen poten van een kraai en staartveren van een Kraai en een Ekster. Kraai en Ekster zijn veel bij me en staan voor: magie, geluk en intelligentie. Later heb ik nog de tovenaarssteen Numiet in de staf verwerkt.. Tenslotte heb ik de staf geactiveerd met 5 intenties die ik d.m.v. Runen, versterkt door Sjamanistische Trancereizen in het hout heb gebrand.

De staf is voor mij (en met mij) verbonden aan magie, verbinding, zelfreflectie, heling en balans. Afhankelijk van wat het moment vraagt maak ik voor de ceremonies een cirkel vooraf of tijdens de ceremonie om b.v. een tijdloze, interdimensionale ruimte te creëren waar de magie en spirits maximaal hun werk kunnen doen. Het energetische krachtveld wordt daarmee vele malen versterkt en we werken met z’n allen als het ware in een magische ruimte waar alles mogelijk is en transformatie zich bijna instant kan voltrekken.

~ Vincent ~